Huidoneffenheden

Er bestaan erg veel verschillende goedaardige huidoneffenheden. Deze kunnen ontstaan onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht, het verouderingsproces of erfelijke aanleg. Deze goedaardige huidafwijkingen kunnen vaak goed behandeld worden.

Behandeling
De manier van behandelen is afhankelijk van de huidafwijking. U kunt kiezen voor coagulatie of laser. Bij coagulatie wordt er een elektrisch schokje op het weefsel gebracht. Als gevolg hiervan stollen de eiwitten hierin, met als resultaat dat het plekje, vlekje of bultje wordt vernietigd. Dit wordt vervolgens opgeruimd of afgestoten door het lichaam.

De volgende plekjes kunnen behandeld worden:

- Couperose
- Dermatosis papulosa nigra
- Fibromen / steelwratjes
- Gerstekorrels
- Ouderdomsvlekken
- Spider neavi
- Syringomen
- Talgklierhyperplasie
- Verruca seborrhoica

Voor de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Tevens worden uw huidoneffeheden geanalyseerd en beoordeeld. Indien nodig wordt er verwezen naar een huisarts of dermatoloog. Tijdens de behandeling kunt u lokaal een warm of prikkend gevoel ervaren. Dit kan als gevoelig worden ervaren, maar wordt echter door de meeste mensen goed verdragen.

De behandeling
Tijdens de behandeling kunt u lokaal een warm of prikkend gevoel ervaren. Dit kan als gevoelig worden ervaren, maar wordt echter door de meeste mensen goed verdragen.

Na de behandeling
Direct na de behandeling is de huid plaatselijk wat rood en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Onder deze korstjes wordt een nieuwe, egale huid aangemaakt. De korstjes zullen er vervolgens binnen enkele dagen vanzelf afvallen. Probeer niet te krabben aan de korstjes om eventuele littekenvorming te voorkomen. Na gemiddeld 2 weken zal de huid weer helemaal genezen zijn, zonder littekenvorming. In het begin kan de nieuwe, jonge huid wat rozig van kleur zijn. Dit kleurt vanzelf weer bij naar uw eigen huidkleur. Na de behandeling mag u het gebied altijd voorzien van make-up.

Resultaat
Nadat de huid is hersteld, is de huid gladder en egaler. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de huidafwijkingen. De meeste huidoneffenheden kunnen in 1 tot 3 behandelingen verwijderd worden. Echter kunnen sommige huidoneffenheden in de loop van de tijd weer terugkomen. Een vervolgbehandeling kan dan gewenst zijn.

Vergoedingen
Camouflagetherapie wordt niet standaard vergoed, maar wel vanuit een aanvullend pakket. Vergoeding is enkel mogelijk bij overmatige haargroei in het gelaat bij vrouwen. Margot van Rooij Huid & Lasertherapie voldoet aan alle voorwaarden die nodig zijn om de zorgverzekeraar de behandeling te laten vergoeden. Wanneer u twijfelt of de behandeling vergoed wordt, kun u het beste even uw polis checken of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Prijzen
In overleg

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.
 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.