Pigment

Pigmentvlekken, het is een veelvoorkomend probleem en kan op verschillende manieren behandel worden. Het is belangrijk om tijdens het consult te beoordelen hoe diep het pigment in de huid zit. Hoe dieper het pigment, hoe langer het behandeltraject.

Er zijn drie veel voorkomende pigmentvlekken:

- Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)
- Lentigo solaris, ouderdomsvlek, levervlek, zonnevlek
- Melasma, zwangerschapsmasker

Bij kleine PIH en lentigines (pigmentvlekken) adviseer ik laserbehandelingen. Bij melasma adviseer ik behandeling met Cosmelan of een TCA-peeling.

Voorbereiding op de behandeling
Voorafgaand aan de laserbehandeling dient de huid 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent ook geen gebruik van zonnebank. Natuurlijk mag u wel buiten wandelen, maar het is belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bij voorkeur Uberzinc van Synergie Skin. U dient met een gereinigde huid naar de praktijk te komen.

Tijdens de behandeling
De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de laserbehandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan. Dit is niet altijd het geval.

Nazorg
Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Indien gewenst kan er gekoeld worden met een coldpack. Tijdens het behandeltraject dienst er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.

Vergoeding
Camouflagetherapie wordt niet standaard vergoed, maar wel vanuit een aanvullend pakket. Margot van Rooij Huid & Lasertherapie voldoet aan alle voorwaarden die nodig zijn om de zorgverzekeraar de behandeling te laten vergoeden. Wanneer twijfelt of de behandeling vergoed wordt, kun je het beste even uw polis checken of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Pigment tarieven
Enkele pigmentvlek

€75,-

Pigment middel gebied

€125,-

Sproeten

€150,-

Pigment klein gebied

€100,-

Pigment groot gebied

€175,-

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.