Roodheid

Roodheid in het gezicht of op het lichaam kunnen verschillende oorrzaken hebben en wordt vaak als cosmetisch storend ervaren, vooral als er continu klachten zijn van rode wangen of en rode neus. Een rode huid kan erg vervelend zijn en het kleurverschil is lastig te camoufleren. Roodheid kan een uiting zijn van een gevoelige of geïrriteerde huid. Blijvende roodheid kan een uiting zijn van couperose of rosacea.

Gevoelige huid

Roodheid kan en reactie zijn op irriterende stoffen. Soms kan roodheid ontstaan door een onderliggende huidziekte, zoals eczeem, psoriasis, zonverbranding, overgevoeligheid of een allergische reactie. Het is noodzaak om de huid te kalmeren met de juiste behandelingen en producten.

Couperose

Couperose komt veel voor bij vrouwen en minder vaak bij mannen. We zien ze vaak in het gezicht. Voornamelijk op de wangen en neus maar soms ook op de kin en hals of decolleté. Ze zijn onschuldig maar kunnen wel als storend worden ervaren. Couperose ontstaat wanneer de vaatwandjes verzwakt raken. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. De huid, en daarin voorkomende bloedvaten, verliest over de tijd haar stevigheid en elasticiteit. Daarnaast speelt erfelijkheid een belangrijke rol: de sterkte van de vaatwanden is namelijk erfelijk bepaald. Ook UV-straling, temperatuurswisselingen, roken en een trauma aan de huid kunnen couperose verergeren. Zijn de vaatjes eenmaal verwijd, dan hebben deze geen functie meer.

Rosacea

Couperose kan ook een symptoom zijn bij het huidbeeld van rosacea. Anders dan bij couperose is er bij rosacea sprake van een chronische ontstekingsreactie in de huid.

Rosacea zien we veel in de praktijk. Rosacea is een ontstekingsaandoening van de huid, die zich tot verschillende stadia kan ontwikkelen. Meestal begint rosacea met diffuse roodheid door vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes op de wangen en neus. Later kan dit gebied uitbreiden en kleine ontstekingen vormen. Andere klachten die je bij rosacea kunnen optreden zijn oogirritatie, droge huid, grove huidstructuur en een branderig gevoel van de huid.

Een belangrijke overeenkomt tussen de huidproblemen; zowel couperose als rosacea verergeren door blootstelling aan zonlicht. Dagelijkse bescherming tegen UVA en UVB is belangrijk.

Spider

Een spider naevus, ook wel een spinnenkopje, is een plaatselijk zichtbare verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met uitlopers. Ze komen veel voor en kunnen zich in het gezicht en overal op het lichaam bevinden. Deze plekjes zijn heel makkelijk met laser te behandelen en soms zelfs al na 1 behandeling weg.

Cherry angioom

Een cherry angioom is een goedaardig bloedvatgezwel. Ze kunnen verheven zijn, maar ook vlak en felrood of dieprood zijn als een kers. Ze kunnen voorkomen op het hele lichaam. Ze kunnen voorkomen op het hele lichaam, maar komen vaker tot uiting op de romp.

Andere indicaties die behandeld kunnen worden met laser:
Venous lake (blauw/rood bultje meestal aan de (onder)lip
Heamangioom (aardbeienvlek)

Prijzen

Enkele gesprongen vaatjes

€75,-

Neus

€85,-

Cherry angioma’s Tot 10 stuks
Meer in overleg

€85,-

Heamangioom

€85,-

Wangen klein

€125,-

Wangen groot

€165,-

Venous lake

€75,-Vergoeding

Camouflagetherapie wordt niet standaard vergoed, maar wel vanuit een aanvullend pakket. Margot van Rooij Huid & Lasertherapie voldoet aan alle voorwaarden die nodig zijn om de zorgverzekeraar de behandeling te laten vergoeden. Wanneer u twijfelt of de behandeling vergoed wordt, kun je het beste even uw polis checken of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.
 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.