Roodheid

Roodheid kan zich op veel manieren kenmerken. De meest voorkomende zijn:

- Couperose
- Spider naevi
- Besenreiser (beenvaatjes)
- Cherry angioma’s
- Difusse roodheid

In de praktijk zien wij veel uitgezette rode en/of blauwe vaatjes in het gezicht, dit heet couperose. Couperose kan een voorstadium zijn van rosacea. Rosacea is een chronische huidaandoening, wat zich kenmerkt in een rood gezicht, bultjes, puistjes en bloedvaatjes die te zien zijn. De klachten kunnen erger worden door bijvoorbeeld zonlicht, warmte en alcohol.

Helaas bestaat er geen crème die couperose weg kan smeren. Daarom is een laserbehandeling de beste optie. Voor een optimaal resultaat zijn er tussen de 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval 4 weken. Naast laserbehandelingen kunnen peelings, microneedling en behandelingen met IPL en de juiste thuisverzorging effectief zijn. De huidtherapeut zal de mogelijkheden met u bespreken.


Voorbereiding op de behandeling
Voorafgaand aan de laserbehandeling dient de huid 4 tot 6 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent ook geen gebruik van zonnebank. Natuurlijk mag u wel buiten wandelen, maar het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bij voorkeur Überzinc van Synergie Skin. U dient met een gereinigde huid naar de praktijk te komen.

Voorbereiding op de behandeling
Voorafgaand aan de laserbehandeling dient de huid 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent ook geen gebruik van zonnebank. Natuurlijk mag u wel buiten wandelen, maar het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bij voorkeur Überzinc van Synergie Skin. U dient met een gereinigde huid naar de praktijk te komen.


Tijdens de behandeling
De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. De laserbehandeling voelt alsof er kleine elastiekjes op de huid worden geschoten. Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van kleur.


Nazorg
Door de huid na de laserbehandeling direct te koelen met een coldpack zal de roodheid sneller wegtrekken. Wij raden na een behandeling van de beenvaatjes aan om een steunkous te dragen. Een steunkous geeft druk op de huid, de vaatwanden en zorgt voor een beter eindresultaat. De steunkousen dienen gemiddeld 2 weken (overdag) te worden gedragen bij staan óf lopen. Ook is het voor het herstel goed om uw been hoog te houden wanneer u stilzit. Verder raden wij het af om na een laserbehandeling van het zowel het gelaat als lichaam gemiddeld 3 dagen geen alcohol nuttigen, niet te sporten en 7 dagen niet naar de sauna te gaan. Krab niet aan eventuele blaasjes of korstjes, dit kan kans op littekens geven. Tijdens het behandeltraject dient er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon.

Advies thuisverzorging roodheid
Helaas is het niet mogelijk om met een crème couperose weg te smeren.

Er zijn wel veel producten die de huidbarrière kunnen versterken en de huid kunnen kalmeren. Hierdoor zal de roodheid gedeeltelijk af kunnen nemen. Wilt u weten welke producten u kunt gebruiken? Vraag dan een adviesgesprek aan.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 
 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-49087844 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06-49087844.