Acnelittekens

Acne kan na genezing ontsierende littekens achterlaten. De littekens kunnen zowel in het gezicht, op de rug ontstaan. Door de diepe ontstekingen kan de wondgenezing verstoord raken waardoor er diepe of oppervlakkige deukjes in de huid ontstaan. Na genezing wordt het normale bindweefsel vervangen door stug littekenweefsel. Hoe eerder de ontstekingen worden behandeld hoe minder kans op littekenvorming. Om acne littekens te helpen voorkomen, is het belangrijk om actief acne te behandelen om ontstekingen te verminderen. Vermijd het uitknijpen of pulken aan acne-laesies, omdat dit de kans op littekenvorming vergroot. Gebruik ook zonbescherming, aangezien blootstelling aan de zon het risico op het ontwikkelen van littekens kan verhogen.

Behandeling
Acne littekens verdwijnen niet vanzelf. Om littekens te kunnen herstellen moeten we opnieuw collageen en elastine stimuleren. Microneedling met SkinPen, TCA-peelings en laserbehandelingen kunnen daarbij  helpen. Hierdoor zullen de gevolgen van acne zoals huidverkleuringen en littekens opvullen en minder zichtbaar worden.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.