Roodheid

Kenmerken

Roodheid kan zich op veel manieren kenmerken. De meest voorkomende zijn:

- Couperose
- Spider naevi
- Besenreiser (beenvaatjes)
- Cherry angioma’s
- Difusse roodheid

In de praktijk

In de praktijk zien wij veel uitgezette rode en/of blauwe vaatjes in het gezicht, dit heet couperose. Couperose kan een voorstadium zijn van rosacea. Rosacea is een chronische huidaandoening, wat zich kenmerkt in een rood gezicht, bultjes, puistjes en bloedvaatjes die te zien zijn. De klachten kunnen erger worden door bijvoorbeeld zonlicht, warmte en alcohol.

Helaas bestaat er geen crème die couperose weg kan smeren. Daarom is een laserbehandeling de beste optie. Voor een optimaal resultaat zijn er tussen de 1 tot 3 behandelingen nodig met een interval 4 weken. Naast laserbehandelingen kunnen peelings, microneedling en behandelingen met IPL en de juiste thuisverzorging effectief zijn. De huidtherapeut zal de mogelijkheden met u bespreken.

Voorbereiding op de behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling dient de huid 4 tot 6 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent ook geen gebruik van zonnebank. Natuurlijk mag u wel buiten wandelen, maar het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bij voorkeur Überzinc van Synergie Skin. U dient met een gereinigde huid naar de praktijk te komen.

Tijdens de behandeling

De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. De laserbehandeling voelt alsof er kleine elastiekjes op de huid worden geschoten. Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van kleur.

 

Nazorg

Door de huid na de laserbehandeling direct te koelen met een coldpack zal de roodheid sneller wegtrekken. Wij raden na een behandeling van de beenvaatjes aan om een steunkous te dragen. Een steunkous geeft druk op de huid, de vaatwanden en zorgt voor een beter eindresultaat. De steunkousen dienen gemiddeld 2 weken (overdag) te worden gedragen bij staan óf lopen. Ook is het voor het herstel goed om uw been hoog te houden wanneer u stilzit. Verder raden wij het af om na een laserbehandeling van het zowel het gelaat als lichaam gemiddeld 3 dagen geen alcohol nuttigen, niet te sporten en 7 dagen niet naar de sauna te gaan. Krab niet aan eventuele blaasjes of korstjes, dit kan kans op littekens geven. Tijdens het behandeltraject dient er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon.

Advies thuisverzorging roodheid

Helaas is het niet mogelijk om met een crème couperose weg te smeren.

Er zijn wel veel producten die de huidbarrière kunnen versterken en de huid kunnen kalmeren. Hierdoor zal de roodheid gedeeltelijk af kunnen nemen. Wilt u weten welke producten u kunt gebruiken? Vraag dan een adviesgesprek aan.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN