Acne Tarda

Acne Tarda is matige tot milde vorm van acne met vooral veel roodheid en puistjes, echter opvallend weinig comedonen(mee-eters). De rode bultjes en ontstekingen zijn meestal gelokaliseerd op de lagere delen van het gelaat. De oorzaak van Acne Tarda is nog niet duidelijk. Vermoedelijk ligt er een disbalans in de hormoonhuishouding, vooral door toename van androgenen en/of een toename van de gevoeligheid hiervoor. Bij Acne Tarda zien we vooral acne op de kin, kaaklijn en wangen. De ontstekingen en puistjes staan op de voorgrond. Hormonen, stress, roken en zelfmanipulatie lijken een grote rol te spelen. Hierdoor is er vaker PIH te zien (post inflammatoire hyperpigmentatie). De helt van de cliënten heeft een eerste graad familielid met Acne Tarda. Er zijn een tweetal zaken die verergering geven. Als eerste; roken en als tweede; stress. De huidaandoening is vrijwel continue aanwezig met daarbij een verergering (pre)menstrueel.

Behandeling

De behandeling van acne tarda is anders dan de behandeling van de jeugdpuistjes. De volwassen huid is vaak wat droger en gevoeliger en heeft daarom een andere aanpak nodig. Ook de pigmentatie en roodheid die is ontstaan ten gevolge van de acne wordt aangepakt. Daarnaast is het belangrijk de huid te reinigen en te beschermen met huidverzorgingsproducten. Bij lokale productie moet men denken aan anticonceptie met de werkzame stof levonorgestrel. Deze stof kan in de pil zitten of in spiraaltjes zoals Kyleena en Mirena. Een meer ernstige afwijking in de hormoonhuishouding kan ook het gevolg zijn van PCOS(verhoogd niveau van insuline in het bloed).

Oorzaak Acne tarda
Een belangrijke uitlokker van acne tarda is stress. Chronische stress zorgt voor het vrijkomen van cortisol uit de bijnieren in ons lichaam. Dit is een mannelijk hormoon dat kan zorgen voor overmatige talgproductie en ontstekingsreacties in de huid. Daarnaast kan de oorzaak ook gevonden worden in de Mirena-spiraal.

Indicaties
- Puistjes en mee-eters bij volwassenen
- hormonale schommelingen
- langdurige aanwezigheid van acne

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN