Acne Keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een veelvoorkomende, goedaardige huidaandoening die wordt gekenmerkt door kleine, rode of bruine bultjes op de bovenarmen, dijen, billen en soms op het gezicht. Deze bultjes hebben vaak de textuur van kippenvel, vandaar de bijnaam "kippenvelhuid". Het wordt veroorzaakt door de ophoping van keratine, een eiwit dat de haarfollikels verstopt.

Hoewel keratosis pilaris meestal onschadelijk is, kan het als cosmetisch storend worden ervaren. De aandoening is vaak meer uitgesproken bij mensen met een droge huid en komt vaak voor bij jongeren. Het kan verbeteren met de tijd, maar er is geen definitieve genezing. Regelmatig exfoliëren en het gebruik van vochtinbrengende crèmes kunnen helpen de symptomen te verminderen.

Behandeling

Keratosis pilaris (KP) wordt vaak behandeld met hydraterende crèmes die ureum, melkzuur of alpha hydroxy acids bevatten. Deze helpen de ophoping van keratine te verminderen. Regelmatig scrubben en zachte reiniging kunnen ook nuttig zijn. In sommige gevallen kunnen medicijnen zoals retinoïden worden voorgeschreven.

Indicaties:

- Ruwe bobbeltjes op de huid
- Vooral op armen
- Benen
- Billen of gezicht
- Roodheid
- Droge huid

 

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN