Folliculitis

Poikiloderma verwijst naar een huidaandoening die wordt gekenmerkt door verkleuring, vaak roodheid, bruine pigmentatie en soms een witachtige kleur. Het komt vaak voor bij zonbeschadiging en kan gepaard gaan met andere huidproblemen zoals couperose. Hier zijn enkele mogelijke behandelingen voor poikiloderma:

Bescherming

Laserontharing kan een nuttige behandelingsoptie zijn voor folliculitis. De laser kan helpen om de haargroei te verminderen, waardoor de kans op ontstekingen en ingegroeide haren afneemt.

De behandeling van folliculitis is afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de aandoening. Hier zijn enkele algemene aanbevelingen voor huidbehandeling bij folliculitis:

Warmtecompressen
Breng warmtecompressen aan op de aangetaste gebieden om ontstekingen te verminderen en de afvoer van pus te vergemakkelijken.

Indicaties:

- Rode bultjes

- Jeuk

- Puistjes rond de haarzakjes, eventueel met pus

 

Behandelingen

Milde reiniging
Gebruik milde, ongeparfumeerde reinigingsmiddelen om de huid schoon te houden en verdere irritatie te voorkomen.

Antibacteriële zeep:
Gebruik antibacteriële zeep om bacteriën op de huid te verminderen. Zorg ervoor dat de zeep niet te agressief is om de huid niet uit te drogen.
Vermijd strakke kleding: Draag losse kleding om wrijving te minimaliseren en de huid de kans te geven te ademen.

Niet krabben
Probeer niet te krabben aan de aangetaste gebieden, omdat dit de ontsteking kan verergeren en de kans op littekenvorming vergroot.

Topische antibiotica of antischimmelmiddelen
In sommige gevallen kan een arts topische antibiotica of antischimmelmiddelen voorschrijven om de infectie te behandelen.

Orale antibiotica
Bij ernstige gevallen kan de arts orale antibiotica voorschrijven om de infectie van binnenuit te bestrijden.

Corticosteroïden
Voor ontstekingen kan de arts corticosteroïde crèmes voorschrijven.
Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelplan, omdat de aanpak kan variëren op basis van de specifieke oorzaak van folliculitis. Zelfmedicatie kan soms de situatie verergeren.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN