Gerstekorrel

Een gerstekorrel, ook wel miliumcyste genoemd, is een kleine, witte cyste die zich vormt onder de huid. Het ontstaat meestal als gevolg van ophoping van dode huidcellen of verstopte poriën. Hier zijn enkele behandelingsopties voor gerstekorrels:

- Niet zelf uitknijpen:
- Het is belangrijk om gerstekorrels niet zelf uit te knijpen, omdat dit het risico op het ontwikkelen van een vaatje vergroot.

Behandeling

Coagulatie
Een gerstekorrel kan verwijderd worden doormiddel van coagulatie (warme naald).

Chemische peelings
Het gebruik van milde chemische peelings kan helpen bij het exfoliëren van de huid en het voorkomen van de vorming van gerstekorrels.

Topische retinoïden:
Retinoïde crèmes of gels kunnen de celvernieuwing bevorderen en de vorming van gerstekorrels verminderen.

Exfoliërende producten
Het gebruik van zachte exfoliërende producten met ingrediënten zoals salicylzuur of glycolzuur kan helpen bij het voorkomen van de ophoping van dode huidcellen.

Indicaties:

- Milia

- Huidcysten

- Witte bultjes

- Seborroïsche keratose

 

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN