Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd, zijn donkere, gepigmenteerde plekken op de huid die vaak het gevolg zijn van langdurige blootstelling aan de zon. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen mensen ervoor kiezen ze te behandelen vanwege cosmetische redenen. Hier zijn enkele mogelijke behandelingsbenaderingen:

Bescherming

Huidverzorgingsproducten met zonnebrandcrème
Het dagelijks gebruik van breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om verdere schade door de zon te voorkomen en ouderdomsvlekken te verminderen.
Het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van behandelingen kan variëren en dat ouderdomsvlekken soms terug kunnen komen, vooral als de huid opnieuw wordt blootgesteld aan de zon. Raadpleeg altijd een dermatoloog voordat je met een behandeling begint om de meest geschikte optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Indicaties:

- Platte, bruine vlekken op de huid, vaak op delen die veel aan de zon zijn blootgesteld, zoals het gezicht, de handen en de schouders

- Toename met de leeftijd en langdurige blootstelling aan de zon

- Soms kan de vlek lichter of donkerder zijn dan de omliggende huid

- Vooral gebruikelijk bij mensen boven de 50 jaar

 

Behandeling

Lasertherapie
Verschillende soorten lasers, zoals fractionele lasers of intense pulsed light (IPL), kunnen worden gebruikt om ouderdomsvlekken te verminderen. Deze behandelingen moeten worden uitgevoerd door een ervaren professional.’

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of trichloorazijnzuur kunnen de bovenste lagen van de huid exfoliëren en helpen bij het verminderen van ouderdomsvlekken.

Microdermabrasie
Deze procedure exfolieert de huid door kleine kristallen te gebruiken, waardoor de textuur en toon van de huid kunnen verbeteren.

Microneedling
Deze behandeling met kleine naaldjes kan de productie van collageen stimuleren en de textuur van de huid helpen verbeteren.

De keuze voor een behandeling hangt af van de specifieke kenmerken van de huidaandoening en de individuele reactie op behandelingen. Een dermatoloog kan een nauwkeurige diagnose stellen en een behandelplan op maat voorstellen op basis van de behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien sommige behandelingen tijd nodig hebben om resultaten te laten zien.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN