Pigment

Over pigmentvlekken

Pigmentvlekken, het is een veelvoorkomend probleem en kan op verschillende manieren behandel worden. Het is belangrijk om tijdens het intakegesprek te beoordelen hoe het pigment is ontstaan en hoe diep het pigment in de huid zit. Hoe dieper het pigment, hoe langer het behandeltraject. Er zijn veel verschillende soorten pigmentvlekken.

Soorten pigmentvlekekn

- Ontsteking of irritatie in de talgklieren van de huid
- Overproductie van talg
- Overproductie van huidcellen die verstopte poriën veroorzaakt
- Overproductie van P. Acnes (Propionibacterium Acnes) bacterie
- Verandering in hormonen
- Aanleg

Voorbereiding

Voorafgaand aan de laserbehandeling dient de huid 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent ook geen gebruik van zonnebank. Natuurlijk mag u wel buiten wandelen, maar het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bij voorkeur Überzinc van Synergie Skin. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om direct te starten met thuisverzorging. De juiste thuisverzorging remt de overactieve pigmentcellen wat ervoor zorgt dat de behandeling beter aanslaat.

Tijdens de behandeling

Op de dag van de behandeling dient u met een gereinigde huid naar de praktijk te komen. De laserbehandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. De pigmentvlek kan na de behandeling een grijze verkleuring krijgende , ook kan er een klein korstje op de huid ontstaan. Dit is niet altijd het geval.

Nazorg

Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Indien gewenst kan er gekoeld worden met een coldpack. Tijdens het behandeltraject dienst er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.

Vergoeding is mogelijk

Advies thuisverzorging pigment

Voor het behalen van een optimaal resultaat en het behoud daarvan is het inzetten van de juiste thuisverzorging essentieel. Melasma is een lastige (chronische indicatie). Met diverse behandeling kunnen we veel resultaat bereiken, maar daarbij pakken we niet de hormonale oorzaak aan. Belangrijk is om producten te gebruiken met actieve werkstoffen die een remmende werking hebben op alle stappen van het pigmentproces. Wilt u weten welke producten u kunt gebruiken? Vraag dan een adviesgesprek aan.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN