Hypertrichose

Hypertrichose is een aandoening waarbij er sprake is van overmatige haargroei op delen van het lichaam waar normaal gesproken weinig tot geen haar groeit. Dit kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen.

Er zijn twee hoofdtypen hypertrichose:

Hypertrichose

Congenitale hypertrichose
Dit is overmatige haargroei die bij de geboorte aanwezig is en kan het hele lichaam of slechts bepaalde delen ervan betreffen. Het kan erfelijk zijn of het gevolg zijn van genetische mutaties.

Verworven hypertrichose
Dit ontwikkelt zich later in het leven en kan worden veroorzaakt door factoren zoals medicatie, hormonale veranderingen, bepaalde medische aandoeningen of externe factoren zoals wrijving van de huid.

Hypertrichose kan zowel mannen als vrouwen treffen, en de ernst ervan kan variëren van milde haargroei tot meer uitgesproken en cosmetisch storende groei.

Indicaties:

- Overmatige haargroei

- Congenitaal

- Hormonale onbalans

- Genetische mutatie

Behandeling

De behandeling van hypertrichose kan verschillen afhankelijk van de onderliggende oorzaak en de ernst van de symptomen, zoals eerder beschreven. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en passende behandelingsopties.

Hypertrichose, ook wel bekend als overmatige haargroei, kan verschillende oorzaken hebben, waaronder genetica, hormonale veranderingen, medicatie, en soms onderliggende medische aandoeningen.

De behandeling hangt af van de onderliggende oorzaak en de ernst van de symptomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende behandelingen:

Laserontharing: Laserbehandelingen kunnen helpen om haargroei te verminderen door de haarzakjes te beschadigen. Meerdere sessies zijn meestal nodig voor langdurige resultaten.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 31 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-49087844 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-49087844.

 

ONZE MERKEN