Littekens

Over littekens

Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd is geraakt, bijvoorbeeld door verbranding, een ongeluk of operatie. In veel gevallen ontstaat er na verloop van tijd een litteken dat niet pijnlijk is en een lichte kleur heeft. Hierbij is meestal sprake van een oppervlakkige of een kleine huidbeschadiging. Het vormen van een litteken kan tot twee jaar na de beschadiging duren en is sterk afhankelijk van de vorm, grootte en plek van de beschadiging. Littekens kunnen jeuken en erg storend en ontsierend zijn, zeker wanneer ze in het gezicht zitten. Er zijn verschillende soorten littekens.

Soorten littekens

- Acné-littekens
- Striae
- Keloïd littekens
- Atrofische littekens
- Hypertrofische littekens
- Automutilatie littekens
- Brandwonden littekens

Behandeling

De behandeling van littekens bestaat meestal uit meerdere opties. Een van de opties kan lasertherapie zijn. In het algemeen geldt dat er niet één optie is die het probleem kan oplossen. Samen met de huidtherapeut wordt er besproken wat voor u de beste behandeling of combinatiebehandeling is.

De laserbehandeling

De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. Het voelt alsof er kleine elastiekjes op de huid worden geschoten. Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van kleur.

Nazorg

Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Indien gewenst kan er gekoeld worden met een coldpack. Tijdens het behandeltraject dienst er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.

Advies thuisverzorging pigment

Bij een litteken is het belangrijk om de huid soepel en gehydrateerd houden. Masseer indien dit lukt eventueel het litteken. De huidtherapeut kan u uitleg geven hoe u dit het beste kunt doen. Wilt u weten welke producten u kunt gebruiken? Vraag dan een adviesgesprek aan.


Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN