Angioom

Een angioom is een goedaardige ophoping van bloedvaten in of op de huid, waardoor een verhevenheid ontstaat. Er zijn verschillende soorten angioom, waaronder:

Bescherming

Hemangiomen
Dit zijn vaak helderrode vlekken of bultjes, meestal aanwezig bij de geboorte en groeiend in de eerste paar maanden van het leven.

Cherry angiomen
Dit zijn kleine, rode of paarse bultjes die ontstaan op volwassen leeftijd en vaak toenemen in aantal naarmate iemand ouder wordt.

Spider angiomen
Deze hebben de vorm van een spin met een centraal punt en stralende bloedvaten en komen vaak voor op het gezicht, de hals en de armen.

De meeste angiomen zijn onschadelijk, maar als ze als cosmetisch storend worden ervaren of als er zorgen zijn over veranderingen, is het raadzaam een arts te raadplegen.

Indicaties:

-Rood of paars, verheven of vlak huidgezwel

- Kan groeien of veranderen van kleur bij blootstelling aan zonlicht of druk

- Komt vaak voor bij kinderen en kan vanzelf verdwijnen

- Kan jeuken, pijn doen of bloeden als het beschadigd raakt

 

Behandeling

De behandeling van een angioom kan variëren afhankelijk van het type angioom en de specifieke kenmerken ervan.

Als behandeling nodig is vanwege cosmetische redenen, ongemak of bloeding, kunnen de volgende opties worden overwogen:

Lasertherapie
Laserbehandeling kan worden gebruikt om de bloedvaten in het angioom te coaguleren en de groei te verminderen.

Chirurgische verwijdering
Een angioom kan operatief worden verwijderd, vooral als het groot is of dieper in de huid ligt.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN