Melasma

Melasma is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door donkere, verkleurde plekken op het gezicht, meestal op de wangen, voorhoofd, bovenlip en kin. Het wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, zoals zwangerschap of het gebruik van anticonceptiepillen, en blootstelling aan de zon. Hoewel melasma niet schadelijk is, kan het als cosmetisch storend worden ervaren.

Bescherming

Zonbescherming
Het gebruik van breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om melasma te behandelen en verdere pigmentatie te voorkomen. Blootstelling aan de zon kan melasma verergeren.

Huidverlichtende crèmes
Crèmes met ingrediënten zoals hydrochinon, tretinoïne, azelaïnezuur, kojiczuur of vitamine C kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatie. Deze moeten echter onder toezicht van een dermatoloog worden gebruikt vanwege mogelijke bijwerkingen.

Indicaties:

- Bruine vlekken op het gezicht, vooral op de wangen, voorhoofd, bovenlip en kin.

- Verergering door blootstelling aan de zon of hormonale schommelingen, zoals tijdens zwangerschap

- Symmetrische pigmentatie

- Komt vaak voor bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd

 

Behandeling

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of salicylzuur kunnen de bovenste huidlagen exfoliëren en de pigmentatie verminderen.

Lasertherapie
Verschillende soorten laserbehandelingen, zoals fractionele laser of intense pulsed light (IPL), kunnen worden overwogen om melasma te verminderen. Dit moet worden uitgevoerd door een ervaren professional.

Microneedling
Deze behandeling met kleine naaldjes kan de productie van collageen stimuleren en de pigmentatie helpen verminderen. Het is belangrijk op te merken dat melasma vaak moeilijk volledig te genezen is, en behandelingen kunnen variëren in effectiviteit afhankelijk van de individuele situatie. Een dermatoloog kan een behandelplan op maat opstellen op basis van de ernst van de aandoening en andere individuele factoren. Zelfzorg en bescherming tegen de zon zijn echter essentiële onderdelen van elke melasma-behandeling.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN