Acne Excoriée

Acne excoriée ofwel krabacne, is een vorm van milde acne waarbij niet zozeer ontstekingen of mee-eters op de voorgrond staan, maar juist krablaesies (krabwondjes) in het gezicht of op de rug. "Acne excoriée des jeunes filles" komt het meest voor bij vrouwen tussen de 15 en 45 jaar, waarbij jonge meisjes de grootste groep vormen. Deze vorm van acne zien we overigens ook bij jongens en mannen.

Mensen met acne excoriée des jeunes filles hebben de neiging om hun huid voortdurend in de spiegel te controleren op oneffenheden. Ieder bultje, puistje of mee-eter moet uitgeknepen worden. Meestal wordt dit geforceerd, waardoor de huid beschadigd raakt. Gevolg zijn beschadigingen als korstjes, acne-littekentjes, hypopigmentatie, postinflammatoire hyperpigmentaties en open wondjes.

Behandeling

Bij mildere vormen van acne excoriée is het vooral het doorbreken van een 'slechte gewoonte'. Ernstigere vormen van krabacne zullen worden behandeld door een psycholoog. Indien er ook sprake is van puistjes, mee-eters, pukkels dan kan een dieptereiniging met peelingen en eventueel LED-of lasertherapie een oplossing bieden. Acnelittekens die ontstaan na jarenlang krabben kunnen worden behandeld met een TCA-peeling, microneedling of een licht- laserbehandeling.

Indicaties:

- Open wonden of korstjes door krabben of pulken aan puistjes
- Roodheid
- Gevoeligheid


 

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN