Dermale naevus

Een dermale naevus, ook wel bekend als een dermaal naevocyt of intradermaal naevus, is een soort moedervlek die zich bevindt in de dermale laag van de huid. Deze moedervlekken hebben vaak een verzonken uiterlijk en kunnen variëren in kleur. In het algemeen zijn dermale naevi meestal goedaardig, maar het is belangrijk om elke moedervlek te laten beoordelen door een dermatoloog om er zeker van te zijn dat het geen teken is van huidkanker.

Behandeling

Behandeling van dermale naevi is meestal niet noodzakelijk vanuit medisch oogpunt, tenzij er zorgen zijn over veranderingen in grootte, vorm, kleur of textuur. Als behandeling toch gewenst is, kan het gaan om:

Cryotherapie (bevriezing)
In sommige gevallen kan coagulatie worden overwogen om de moedervlek te verwijderen. Het is cruciaal om professioneel medisch advies in te winnen voordat je beslist over de behandeling van een dermale naevus. Een dermatoloog kan de moedervlek evalueren, bepalen of behandeling noodzakelijk is en de meest geschikte behandelingsmethode aanbevelen op basis van de specifieke kenmerken van de moedervlek en de gezondheid van de patiënt.

Chirurgische verwijdering
Een dermatoloog kan de moedervlek verwijderen door middel van een kleine chirurgische ingreep. Dit kan worden overwogen om cosmetische redenen of als er zorgen zijn over de moedervlek.

Indicaties:

- Moedervlekken

- Naevi

- Huidvlekken

- Pigmentvlekken

 

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN