Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) ontstaat als gevolg van ontstekingen of beschadiging van de huid, zoals bij acne, eczeem of wondjes. Hier zijn enkele behandelingsbenaderingen voor post-inflammatoire hyperpigmentatie:

Bescherming

Zonbescherming
Een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om verdere donkere verkleuring te voorkomen. Blootstelling aan de zon kan PIH verergeren.

Topische behandelingen
Crèmes of serums met ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide, retinoïden (zoals tretinoïne) of alpha arbutine kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatie en het bevorderen van een gelijkmatigere huidskleur.

Indicaties:

- Donkere vlekken op de huid die ontstaan na ontsteking of huidbeschadiging, zoals acne, eczeem of wondjes

- Komt voor op elk deel van het lichaam dat aan ontsteking is blootgesteld

- Kan variëren in grootte, vorm en intensiteit

- Vooral gebruikelijk bij mensen met een donkere huidskleur

 

Behandeling

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of salicylzuur kunnen de bovenste huidlagen exfoliëren en helpen bij het vervagen van donkere vlekken.

Lasertherapie
Laserbehandelingen, zoals fractionele lasers of intense pulsed light (IPL), kunnen specifieke pigmentatie doelgericht behandelen en verminderen.

Microdermabrasie
Deze procedure exfolieert de bovenste huidlagen, waardoor de huidtint kan verbeteren en donkere vlekken kunnen vervagen.

Geduldige aanpak
PIH kan vaak in de loop van de tijd vervagen, dus het is belangrijk geduld te hebben bij de behandeling. Consistent gebruik van producten en bescherming tegen de zon zijn sleutelfactoren. Het is belangrijk op te merken dat niet alle behandelingen geschikt zijn voor elke huidtype of elke vorm van hyperpigmentatie.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN