Couperose

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaten in de huid zich verwijden, waardoor rode lijntjes of vlekken ontstaan, vooral op het gezicht. Het wordt vaak gezien op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Factoren zoals genetica, blootstelling aan de zon, temperatuurwisselingen en alcoholgebruik kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose. Licht- en lasertherapie wordt gebruikt om de zichtbaarheid van de bloedvaten en roodheid te verminderen.

Behandeling

Lasertherapie is een veelgebruikte aanpak bij het behandelen van couperose, waarbij gerichte laserstralen de bloedvaten selectief vernauwen. Ook intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om de bloedvaten te verminderen. Daarnaast is het belangrijk om triggers zoals overmatige blootstelling aan de zon en temperatuurwisselingen te vermijden, aangezien deze couperose kunnen verergeren.

Bij couperose is het belangrijk om milde, hydraterende producten te gebruiken die de gevoelige huid niet irriteren. Kies voor reinigingsmiddelen zonder alcohol en vermijd agressieve scrubs. Producten met ingrediënten zoals niacinamide en antioxidanten kunnen helpen de huid te kalmeren en de roodheid te verminderen. Daarnaast is een breedspectrum zonnebrandcrème essentieel om verdere schade door de zon te voorkomen.

Indicaties:

- Rode of paarse bloedvaatjes op de wangen, neus, kin of voorhoofd
- Gevoeligheid voor temperatuurveranderingen, zoals roodheid bij warmte
- Gevoeligheid voor bepaalde cosmetische producten, zoals irriterende crèmes
- Blozen of roodheid die niet gemakkelijk verdwijnt

 

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN