Cosmelan

Cosmelan is de nummer 1 in het behandelen van alle soorten pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, zonschade een melasma (zwangerschapsmasker) zullen hierdoor sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

De behandeling

De behandeling start altijd met een vrijblijvend consult. Tijdens het consult maken wij een huidanalyse en krijgt u uitleg over het behandeltraject. Om u alvast wat meer informatie te geven over de behandeling, laten wij u graag zien hoe de Cosmelan behandeling verloopt:

- De huid dient een goede voorbereiding te ondergaan, hoe beter de voorbereiding hoe mooier het resultaat. U start minimaal 14 dagen voor de Cosmelan behandelig met het aanbrengen van een peel booster. Dit serum bevat glycolzuur, wat maakt dat de huid went aan het gebruik van zuren. Dit serum wordt iedere avond aangebracht op een schone huid, met het serum gaat u slapen.

- 48 uur voor het Cosmelan 1 masker ondergaat u chemische peeling.

- U komt naar de praktijk voor het Cosmelan 1 masker. Let op, dit masker is geel van kleur, u dient na afloop van de behandeling rekening te houden met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

- Afhankelijk van uw huidtype, verwijderd u zelf na 8 of 12 uur het masker door met een lauw washandje met draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan uw huid gaan jeuken. Dit is een normale reactie.

- U mag starten met het gebruik van een voedende crème (Melan recovery) en een factor 50 UV-bescherming (Melan 130).

- Na 2 dagen komt u voor controle terug in de praktijk. Vervolgens start u met het dagelijks aanbrengen van Cosmelan 1 (dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker). U krijgt duidelijke instructies voor gebruik mee naar huis.

- Het gehele behandeltraject duurt minimaal 3 maanden. Om te voorkomen dat de vlekken terugkomen, is het raadzaam Cosmelan 2 tot een jaar na de behandeling te blijven gebruiken.

Na de behandeling

- De huid kan de eerste week na het Cosmelan 1 masker rood en trekkig blijven. Het aanbrengen van de producten kan hierdoor branderig aanvoelen.

- De huid kan gaan schilferen. Dit start meestal na de derde dag. In dit geval is het raadzaam de Melan Recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is. Het is belangrijk om niet aan de schilfers te trekken. - Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren; de beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor.

Wat krijgt u mee naar huis?

- Brightening peel booster
- Cosmelan 2
- Hydramilk cleanser
- Hydratonic
- Melan 130 (gekleurde dagcreme met hoge UVA-UVB bescherming
- Melan recoveryVergoeding

De Cosmelan behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN