Laserontharing bij transgenders

Laserontharing is een populaire methode voor permanente haarverwijdering, en het kan ook worden overwogen door transgenderpersonen als onderdeel van hun transitieproces. Mensen met genderdysforie kunnen ervoor kiezen om lichaamsbeharing te verminderen om hun genderidentiteit beter tot uitdrukking te brengen.

Behandelingen

Voorbereiding en nazorg
Volg de instructies van de professional voor de behandeling, inclusief eventuele voorbereidende maatregelen en nazorgadviezen.

Gesprek met een professional
Een consultatie met een deskundige op het gebied van laserontharing kan transgenderpersonen helpen de beste aanpak voor hun specifieke behoeften te bepalen. Belangrijk is om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat laserontharing niet altijd 100% haarverwijdering garandeert. Het kan echter aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van haargroei en het verbeteren van iemands comfort met hun uiterlijk. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde professional voor advies op maat.

Topische antibiotica of antischimmelmiddelen
In sommige gevallen kan een arts topische antibiotica of antischimmelmiddelen voorschrijven om de infectie te behandelen.

Indicaties:

- Genderbevestigende zorg

- Haarverwijdering op specifieke delen van het lichaam

- Verminderen van genderdysforie

- Overmatige haargroei

Begeleiding

Veelvoorkomende gebieden
Laserontharing wordt vaak toegepast op gebieden zoals het gezicht, borst, rug, benen en bikinilijn.’

Meerdere sessies
Meerdere laserbehandelingen zijn meestal nodig om de haargroei permanent te verminderen. Het aantal sessies kan variëren afhankelijk van het haartype, de kleur en de behandeldiepte.’

Professionele begeleiding
Het is belangrijk om laserontharing te laten uitvoeren door een getrainde professional, bij voorkeur met ervaring in het behandelen van transgenderpatiënten.
Huidtype en haarkleur: Het succes van laserontharing kan variëren naar gelang huidtype en haarkleur. Mensen met een lichte huid en donkere haren hebben doorgaans de beste resultaten.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN