Acne Vulgaris

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit te maken met acne. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het veel uitgebreider. Acne berust op een ontstekingen van de huid rondom de talgklieren. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, waanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen doormaakt.

Behandeling
Bij het behandelen van acne wordt er gekeken naar meerdere factoren. Levensstijl, voeding, stress zijn mogelijke triggers op het verergeren van acne. Een behandeling in de praktijk bestaat uit een dieptereiniging met een peeling. Tijdens een dieptereiniging worden mee-eters, puistjes en ontstekingen met een klein naaldje ingeprikt en geledigd. Het talg verwijderen helpt om de huid schoon te houden en ontstekingen te voorkomen. Het aanbrengen van een peeling helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, remmen van de talgproductie. Hierdoor zal de huid rustiger worden. Aanvullend kan IPL (lichttherapie) en lasertherapie zorgen voor een ontstekingsremmende werking. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de thuisverzorging. Het grootste deel doe je namelijk zelf, door elke dag de juiste huidverzorging aan te brengen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.