Couperose

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaten in de huid zich verwijden, waardoor rode lijntjes of vlekken ontstaan, vooral op het gezicht. Het wordt vaak gezien op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Factoren zoals genetica, blootstelling aan de zon, temperatuurwisselingen en alcoholgebruik kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose. Licht- en lasertherapie wordt gebruikt om de zichtbaarheid van de bloedvaten en roodheid te verminderen.

Behandeling
Lasertherapie is een veelgebruikte aanpak bij het behandelen van couperose, waarbij gerichte laserstralen de bloedvaten selectief vernauwen. Ook intense pulsed light (IPL) wordt gebruikt om de bloedvaten te verminderen. Daarnaast is het belangrijk om triggers zoals overmatige blootstelling aan de zon en temperatuurwisselingen te vermijden, aangezien deze couperose kunnen verergeren.

Bij couperose is het belangrijk om milde, hydraterende producten te gebruiken die de gevoelige huid niet irriteren. Kies voor reinigingsmiddelen zonder alcohol en vermijd agressieve scrubs. Producten met ingrediënten zoals niacinamide en antioxidanten kunnen helpen de huid te kalmeren en de roodheid te verminderen. Daarnaast is een breedspectrum zonnebrandcrème essentieel om verdere schade door de zon te voorkomen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.