Gerstekorrel

Een gerstekorrel, ook wel miliumcyste genoemd, is een kleine, witte cyste die zich vormt onder de huid. Het ontstaat meestal als gevolg van ophoping van dode huidcellen of verstopte poriën. Hier zijn enkele behandelingsopties voor gerstekorrels:

- Niet zelf uitknijpen:
- Het is belangrijk om gerstekorrels niet zelf uit te knijpen, omdat dit het risico op het ontwikkelen van een vaatje vergroot.

Coagulatie
Een gerstekorrel kan verwijderd worden doormiddel van coagulatie (warme naald).

Chemische peelings
Het gebruik van milde chemische peelings kan helpen bij het exfoliëren van de huid en het voorkomen van de vorming van gerstekorrels.

Topische retinoïden:
Retinoïde crèmes of gels kunnen de celvernieuwing bevorderen en de vorming van gerstekorrels verminderen.

Exfoliërende producten
Het gebruik van zachte exfoliërende producten met ingrediënten zoals salicylzuur of glycolzuur kan helpen bij het voorkomen van de ophoping van dode huidcellen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.