Folliculitis barbae

Folliculitis barbae, ook wel bekend als "scheeruitslag" of "scheerbultjes", is een ontsteking van de haarzakjes in de baardstreek, meestal als gevolg van ingegroeide haartjes na het scheren. Deze aandoening komt vaak voor bij mannen en kan leiden tot rode, jeukende bultjes, puskopjes of ontstoken haarzakjes.

De herhaalde beweging van scheren kan leiden tot irritatie, waardoor haartjes terug in de huid groeien en ontstekingen veroorzaken. Het gebruik van een schone scheermes, scheren met de haarrichting mee, het vermijden van te veel druk tijdens het scheren en het toepassen van een goede nazorg met vochtinbrengende crème kunnen helpen bij het voorkomen van folliculitis barbae.

In sommige gevallen kan folliculitis barbae persistenter zijn, en dan kan een dermatoloog advies geven over aanvullende maatregelen of behandelingen, zoals antibiotische crèmes of orale antibiotica.

Behandeling
Laserontharing kan een nuttige behandelingsoptie zijn voor folliculitis barbae, een ontsteking van de haarzakjes in de baardstreek. De laser kan helpen om de haargroei te verminderen, waardoor de kans op ontstekingen en ingegroeide haren afneemt.

Het is ook essentieel om eventuele onderliggende oorzaken of factoren die bijdragen aan folliculitis barbae te bespreken voor een alomvattende aanpak.
De behandeling van folliculitis barbae kan variëren, afhankelijk van de ernst van de symptomen. Hier zijn enkele algemene aanbevelingen:

Verbeterde hygiëne
Zorg voor een goede gezichtshygiëne en gebruik milde reinigingsmiddelen om het gebied schoon te houden.

Stop met scheren
Vermijd scheren totdat de ontsteking is verminderd. Als scheren noodzakelijk is, overweeg dan elektrisch scheren om huidirritatie te minimaliseren.

Milde moisturizers
Gebruik een hydraterende crème zonder toegevoegde irriterende stoffen om de huid gehydrateerd te houden.

Zonnebrandcrème
Bescherm het gebied tegen blootstelling aan de zon met een niet-comedogene zonnebrandcrème om irritatie te voorkomen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.