Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa (HS) is een chronische huidziekte die wordt gekenmerkt door ontstoken, pijnlijke hobbels, abcessen en tunnels onder de huid. Deze aandoening treft meestal gebieden waar de huid plooien heeft, zoals de oksels, liesstreek, onder de borsten en rond de billen.

HS ontstaat wanneer haarzakjes verstopt raken en ontstoken raken. Het kan leiden tot littekenvorming en soms ernstige pijn. Hoewel de exacte oorzaak niet volledig begrepen is, wordt gedacht dat genetische factoren, roken en overgewicht een rol kunnen spelen in het ontstaan ervan.

Behandeling
Laserontharing kan een nuttige behandelingsoptie zijn voor hidradenitis. De laser kan helpen om de haargroei te verminderen, waardoor de kans op ontstekingen en ingegroeide haren afneemt.

Naast laserontharing kan de behandeling van hidradenitis suppurativa variëren en omvat vaak antibiotica, ontstekingsremmende medicijnen, corticosteroïde injecties en in sommige gevallen chirurgische ingrepen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.