Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken of zonnevlekken genoemd, zijn donkere, gepigmenteerde plekken op de huid die vaak het gevolg zijn van langdurige blootstelling aan de zon. Hoewel ze meestal onschadelijk zijn, kunnen mensen ervoor kiezen ze te behandelen vanwege cosmetische redenen. Hier zijn enkele mogelijke behandelingsbenaderingen:

Lasertherapie
Verschillende soorten lasers, zoals fractionele lasers of intense pulsed light (IPL), kunnen worden gebruikt om ouderdomsvlekken te verminderen. Deze behandelingen moeten worden uitgevoerd door een ervaren professional.’

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of trichloorazijnzuur kunnen de bovenste lagen van de huid exfoliëren en helpen bij het verminderen van ouderdomsvlekken.

Microdermabrasie
Deze procedure exfolieert de huid door kleine kristallen te gebruiken, waardoor de textuur en toon van de huid kunnen verbeteren.

Huidverzorgingsproducten met zonnebrandcrème
Het dagelijks gebruik van breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om verdere schade door de zon te voorkomen en ouderdomsvlekken te verminderen.
Het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van behandelingen kan variëren en dat ouderdomsvlekken soms terug kunnen komen, vooral als de huid opnieuw wordt blootgesteld aan de zon. Raadpleeg altijd een dermatoloog voordat je met een behandeling begint om de meest geschikte optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Microneedling
Deze behandeling met kleine naaldjes kan de productie van collageen stimuleren en de textuur van de huid helpen verbeteren.

De keuze voor een behandeling hangt af van de specifieke kenmerken van de huidaandoening en de individuele reactie op behandelingen. Een dermatoloog kan een nauwkeurige diagnose stellen en een behandelplan op maat voorstellen op basis van de behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien sommige behandelingen tijd nodig hebben om resultaten te laten zien.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.