Acne Excoriée

Acné excoriée ofwel krabacné, is een vorm van milde acné waarbij niet zozeer ontstekingen of mee-eters op de voorgrond staan, maar juist krablaesies in het gezicht of op de rug. Acné excoriée des jeunes filles komt het meest voor bij vrouwen tussen de 15 en 45 jaar, waarbij jonge meisjes de grootste groep vormen. Deze vorm van acné zien we overigens ook bij jongens en mannen.

Mensen met acné excoriée des jeunes filles hebben de neiging om hun huid voortdurend in de spiegel te controleren op oneffenheden. Ieder bultje, puistje of mee-etertje moet uitgeknepen worden. Meestal wordt dit geforceerd, waardoor de huid beschadigd raakt. Gevolg zijn beschadigingen als korstjes, acné-littekentjes, hypopigmentatie, postinflammatoire hyperpigmentaties en open wondjes.

Behandeling
Bij mildere vormen van acne excoriée is het vooral het doorbreken van een 'slechte gewoonte'. Ernstigere vormen van krabacne zal worden behandeld door een psycholoog. Indien er ook sprake is van puistjes, mee-eters, pukkels dan kan een dieptereiniging met peelingen en eventueel LED-of lasertherapie een oplossing bieden. Acnelittekens die ontstaan na jarenlang krabben kunnen worden behandeld met een TCA peeling, microneedling of een licht- laserbehandeling.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.