Lichttherapie (IPL) 

Lichttherapie (IPL)
IPL staat voor Intense Pulsed Light, en IPL-lichttherapie is een niet-invasieve behandeling die gebruikmaakt van gepulseerd licht met verschillende golflengten. Het wordt vaak toegepast voor huidverbetering en behandelingen zoals het verminderen van pigmentvlekken, couperose, acne en het stimuleren van collageenproductie voor een egalere huid.

In deze therapie zendt een apparaat gecontroleerde flitsen van breedbandig licht uit op de huid. Het licht wordt geabsorbeerd door pigment in huidcellen en bloedvaten, waardoor deze worden beschadigd en vervolgens door het lichaam worden verwijderd. Het kan effectief zijn, maar meerdere sessies kunnen nodig zijn voor optimale resultaten.

Nazorg
De nazorg na lichttherapie kan variëren afhankelijk van het specifieke type behandeling en het doel ervan. Over het algemeen zijn hier enkele algemene richtlijnen:

Zonbescherming
Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende een bepaalde periode na de behandeling. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF om de behandelde huid te beschermen.

Hydratatie: Houd de behandelde huid goed gehydrateerd. Dit kan helpen bij het herstelproces en het verminderen van eventuele bijwerkingen zoals droogheid of schilfering.

Mogelijke bijwerkingen
Wees alert op eventuele bijwerkingen, zoals roodheid, zwelling of veranderingen in pigmentatie. Als er ongewone reacties optreden, raadpleeg dan onmiddellijk een zorgprofessional.

Opvolgafspraken
Houd eventuele follow-up afspraken met je behandelaar. Dit is belangrijk om de voortgang te evalueren en eventuele aanpassingen aan het behandelingsplan te bespreken.

Make-up
Als je make-up gebruikt, vraag dan aan je behandelaar wanneer het veilig is om dit weer toe te passen, omdat sommige behandelingen de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten.

Het is essentieel om de specifieke instructies van de huidtherapeut op te volgen, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het type lichttherapie en je individuele huidconditie. Als je vragen hebt of je maakt je ergens zorgen over, aarzel dan niet om contact op te nemen.

IPL 2024
IPL 2022
Wangen

100,-

Kin

€ 75,-

Neus

€ 75,-

Wangen + neus of kin

€ 125,-

Gelaat

€ 150,-

Handruggen

€ 85,-

 

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.