IPL 

Pigment
De huid vormt een barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vervult vele vitale functies. Eén daarvan is het beschermen van het DNA tegen schadelijke UV-straling. Om de huid te beschermen maakt de huid pigment aan. Bij een verstoring van dit proces hoopt het pigment zich op en kunnen er vlekken ontstaan. De zon heeft een belangrijke oorzaak bij de ontwikkeling van pigmentvlekken, maar ook aanleg, hormonale veranderingen, medicijnen en het gebruik van irriterende stoffen in huidverzorging en cosmetica een belangrijke rol.

Pigment behandelen met IPL
IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een effectieve methode om oppervlakkige pigmentvlekken te verminderen. IPL werkt met lichtflitsen. De lichtflitsen absorberen de ophoping van pigment en verpulvert het pigment. Vervolgens wordt het pigment naar de bovenste huidlaag getrokken waar een klein korstje kan ontstaan. Na 1 tot 3 behandelingen is het pigment uit de huid verdwenen.

Voorbereiding en onderhoud
Voor de behandeling is het belangrijk om de pigmentcellen zo min mogelijk te activeren. Dit kan het allerbeste met een zonnebrandcrème en een pigmentblokker (Blending Bleaching crème). Om het effect te behouden zal het gebruik moeten worden voortgezet. Behandelen is anders zinloos als u niet tegelijkertijd iets doet om verergering te voorkomen.
De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum op de dag van de behandeling.

Roodheid
Roodheden in het gelaat (zoals vaatjes, rosacea of littekens na acne) kunnen wij goed behandelen. We hebben meerdere methoden om deze roodheden te behandelen zoals met de Nd; YAG laser en IPL.

Roodheid behandelen met IPL
Diepere vaatjes worden behandeld met laser, oppervlakkige vaatjes met IPL. De behandeling met IPL lijkt op een laserbehandeling, maar de techniek werkt net iets anders. Waar een laser maar één golflengte bevat, werkt IPL met meerdere golflengtes. In sommige gevallen worden beide technieken in dezelfde behandeling met elkaar gecombineerd. Tijdens het intakegesprek wordt er geadviseerd welke behandeling het meest effectief zal zijn.

Voorbereiding en onderhoud
Voor de behandeling is het belangrijk dat de huid zo min mogelijk is blootgesteld aan zonlicht. Dat houdt in dat u zonlicht vermijdt, niet onder de zonnebank gaat en geen zelfbruinende crème gebruikt. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger. Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum op de dag van de behandeling.

Nazorg IPL
U kunt na behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Tot zes weken na de laatste behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger. Maak tot drie dagen na de behandeling geen gebruik van sauna of zwembad. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met een zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling en blauwe verkleuring ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. U mag eventueel het gebied koelen met een coldpack. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde crèmes of crèmes met zuren gebruiken. Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar, dit duurt ongeveer vier tot zes weken.

 

IPL 2023
IPL 2022
Wangen

100,-

Kin

€ 75,-

Neus

€ 75,-

Wangen + neus of kin

€ 125,-

Gelaat

€ 150,-

Handruggen

€ 85,-

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.