Acne Keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een veelvoorkomende, goedaardige huidaandoening die wordt gekenmerkt door kleine, rode of bruine bultjes op de bovenarmen, dijen, billen en soms op het gezicht. Deze bultjes hebben vaak de textuur van kippenvel, vandaar de bijnaam "kippenvelhuid". Het wordt veroorzaakt door de ophoping van keratine, een eiwit dat de haarfollikels verstopt.

Hoewel keratosis pilaris meestal onschadelijk is, kan het als cosmetisch storend worden ervaren. De aandoening is vaak meer uitgesproken bij mensen met een droge huid en komt vaak voor bij jongeren. Het kan verbeteren met de tijd, maar er is geen definitieve genezing. Regelmatig exfoliëren en het gebruik van vochtinbrengende crèmes kunnen helpen de symptomen te verminderen.

Behandeling
Keratosis pilaris (KP) wordt vaak behandeld met hydraterende crèmes die ureum, melkzuur of alpha hydroxy acids bevatten. Deze helpen de ophoping van keratine te verminderen. Regelmatig scrubben en zachte reiniging kunnen ook nuttig zijn. In sommige gevallen kunnen medicijnen zoals retinoïden worden voorgeschreven.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.