Acne

Acne wordt veroorzaakt door de volgende factoren:

- Ontsteking of irritatie in de talgklieren van de huid
- Overproductie van talg
- Overproductie van huidcellen die verstopte poriën veroorzaakt
- Overproductie van P. Acnes (Propionibacterium Acnes) bacterie
- Verandering in hormonen
- Aanleg

Acne behandelen met laser
Bij actieve acne kan de Nd:YAG laser worden ingezet. Deze laser werkt op twee niveaus: hij doodt de bacteriën die acne veroorzaken (P. Acnes) verwarmt de laser het talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder snel verstopt raken.

Tijdens de behandeling
De behandeling kan als licht gevoelig worden ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de laserbehandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan. Dit is niet altijd het geval. Het beste resultaat wordt behaald in kuurverband (gemiddeld 4 tot 5 behandelingen) om de 4 weken i.c.m. peelings en de juiste thuisverzorging.

Nazorg
Na de laserbehandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Indien gewenst kan er gekoeld worden met een coldpack. Tijdens het behandeltraject dienst er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.

Advies thuisverzorging bij acne
Acne krijgen we sneller onder controle als er dagelijks de juiste thuisverzorging wordt toegepast. Wilt u weten welke producten u kunt gebruiken? Vraag dan een adviesgesprek aan.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

 

ONZE MERKEN

 
 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.