Angioom

Een angioom is een goedaardige ophoping van bloedvaten in of op de huid, waardoor een verhevenheid ontstaat. Er zijn verschillende soorten angioom, waaronder:

Hemangiomen
Dit zijn vaak helderrode vlekken of bultjes, meestal aanwezig bij de geboorte en groeiend in de eerste paar maanden van het leven.

Cherry angiomen
Dit zijn kleine, rode of paarse bultjes die ontstaan op volwassen leeftijd en vaak toenemen in aantal naarmate iemand ouder wordt.

Spider angiomen
Deze hebben de vorm van een spin met een centraal punt en stralende bloedvaten en komen vaak voor op het gezicht, de hals en de armen.

De meeste angiomen zijn onschadelijk, maar als ze als cosmetisch storend worden ervaren of als er zorgen zijn over veranderingen, is het raadzaam een arts raad te plegen.

Behandeling
De behandeling van een angioom kan variëren afhankelijk van het type angioom en de specifieke kenmerken ervan.

Als behandeling nodig is vanwege cosmetische redenen, ongemak of bloeding, kunnen de volgende opties worden overwogen:

Lasertherapie
Laserbehandeling kan worden gebruikt om de bloedvaten in het angioom te coaguleren en de groei te verminderen.

Chirurgische verwijdering
Een angioom kan operatief worden verwijderd, vooral als het groot is of dieper in de huid ligt.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.