Deutto MT laser

Bij MVR Huid & Lasertherapie wordt er behandeld met de Duetto MT laser. Duetto MT-laser van Quanta is een geavanceerde medische laser die wordt gebruikt voor verschillende esthetische en dermatologische toepassingen. 

Hier zijn enkele kenmerken en mogelijke toepassingen van de Duetto MT:

Geschiktheid voor meerdere golflengten: De "MT" in de naam kan staan voor Mixed Technology. In de Duetto MT zijn er namelijk twee kwalitatief hoge lasers ingebouwd: Alexandrite laser en Nd:YAG laser. Deze lasers kunnen zowel los van elkaar als tegelijkertijd worden ingezet. Dit maakt de laser uniek. Naast de Mixed Technology heeft de laser een zeer hoog vermogen. Dit maakt de laser één van de krachtigste laser ter wereld.

De Duetto MT is een van de weinige systemen die in staat is beide lasers perfect met elkaar te laten combineren. Dit zorgt voor een nog effectievere, maar bovenal ook veiligere behandeling. De laser is geschikt voor alle huidtypes en voor verschillende indicaties (zoals ontharen, het verwijderen van pigment en ontsierende (beenvaatjes). Een losse luchtkoeling beschermt de huid tijdens de behandeling en vergroot het comfort voor de cliënt.

Met de Duetto laser kunnen de volgende indicaties behandeld worden:

Alexandrite laser 755nm
Pigmentvlekken
Ouderdomsvlkken
Sproeten
Café Au-Lait vlek (Koffiekleurige vlekken)
Hemangioma
Port wine Stains (Wijnvlekken)
Permanent ontharing

ND: Yag laser 1064nm
Rode vaten op het gelaat
Spider Naevi
Cherry Angioma (Bloedblaartjes, Kersenwratjes)
Rode- en blauwe beenvaten
Hemangioma
Port wine stains (Wijnvlekken)
Inflammatoire acne
Huidverjonging
Acnelittekens
Atrofische littekens
Wratten
Laserontharing

Mixed mode Alexandrite laser 755 plus

ND: Yag laser 1064nm
Rode vaten, tele’s in het gelaat
Spider Naevi
Rode- en blauwe vaten op de benen
Rosacea
Port-wine-stains (Wijnvlekken)
Hemagioma
Huidverjonging
Laserontharen

Lichttherapie (IPL)
De Duetto MT is bij MVR Huid & Lasertherapie uitgebreid met een Twain IPL handstuk. Met IPL kunnen de volgende indicaties behandeld worden:

Huidverjonging
Couperose
Rosacea
Inflammatoire Acne
Pigmentvlekken

IPL staat voor Intense Pulsed Light, en IPL-lichttherapie is een niet-invasieve behandeling die gebruikmaakt van gepulseerd licht met verschillende golflengten. Het wordt vaak toegepast voor huidverbetering en behandelingen zoals het verminderen van pigmentvlekken, couperose, acne en het stimuleren van collageenproductie voor een egalere huid.

In deze therapie zendt een apparaat gecontroleerde flitsen van breedbandig licht uit op de huid. Het licht wordt geabsorbeerd door pigment in huidcellen en bloedvaten, waardoor deze worden beschadigd en vervolgens door het lichaam worden verwijderd. Het kan effectief zijn, maar meerdere sessies kunnen nodig zijn voor optimale resultaten.

Nazorg
De nazorg na lichttherapie kan variëren afhankelijk van het specifieke type behandeling en het doel ervan. Over het algemeen zijn hier enkele algemene richtlijnen:

Zonbescherming
Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende een bepaalde periode na de behandeling. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF om de  behandelde huid te beschermen.

Hydratatie
Houd de behandelde huid goed gehydrateerd. Dit kan helpen bij het herstelproces en het verminderen van eventuele bijwerkingen zoals droogheid of schilfering.

Mogelijke bijwerkingen
Wees alert op eventuele bijwerkingen, zoals roodheid, zwelling of veranderingen in pigmentatie. Als er ongewone reacties optreden, raadpleeg dan onmiddellijk een zorgprofessional.

Opvolgafspraken
Houd eventuele follow-up afspraken met je behandelaar. Dit is belangrijk om de voortgang te evalueren en eventuele aanpassingen aan het behandelingsplan te bespreken.

Make-up
Als je make-up gebruikt, vraag dan aan je behandelaar wanneer het veilig is om dit weer toe te passen, omdat sommige behandelingen de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten.

Het is essentieel om de specifieke instructies van de huidtherapeut op te volgen, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het type lichttherapie en je individuele huidconditie. Als je vragen hebt of je maakt je ergens zorgen over, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina.

 

ONZE MERKEN

 
 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.