Dermale naevus

Een dermale naevus, ook wel bekend als een dermaal naevocyt of intradermaal naevus, is een soort moedervlek die zich bevindt in de dermale laag van de huid. Deze moedervlekken hebben vaak een verzonken uiterlijk en kunnen variëren in kleur. In het algemeen zijn dermale naevi meestal goedaardig, maar het is belangrijk om elke moedervlek te laten beoordelen door een dermatoloog om er zeker van te zijn dat het geen teken is van huidkanker.

Behandeling
Behandeling van dermale naevi is meestal niet noodzakelijk vanuit medisch oogpunt, tenzij er zorgen zijn over veranderingen in grootte, vorm, kleur of textuur. Als behandeling toch gewenst is, kan het gaan om:

Cryotherapie (bevriezing)
In sommige gevallen kan coagulatie worden overwogen om de moedervlek te verwijderen. Het is cruciaal om professioneel medisch advies in te winnen voordat je beslist over de behandeling van een dermale naevus. Een dermatoloog kan de moedervlek evalueren, bepalen of behandeling noodzakelijk is en de meest geschikte behandelingsmethode aanbevelen op basis van de specifieke kenmerken van de moedervlek en de gezondheid van de patiënt.

Chirurgische verwijdering
Een dermatoloog kan de moedervlek verwijderen door middel van een kleine chirurgische ingreep. Dit kan worden overwogen om cosmetische redenen of als er zorgen zijn over de moedervlek.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.