Medische laserbehandelingen

Sinus pilonidalis - haarnestcyste
Een Sinus pilonidalis (haarnestcyste) is een aandoening in de bilspleet die voornamelijk ontstaat bij sterk behaarde mensen (meer bij mannen). Door schuren breken haartjes af, die de huid binnendringen. Vervolgens wordt een holte (cyste) rond de haartjes gevormd. Daarin kan gemakkelijk een ontsteking ontstaan, waardoor een abces (ophoping van pus) kan optreden. Wanneer de haarnestcyste rustig is en er geen of bijna geen klachten zijn. Bij aanhoudende klachten en bij een ernstige ontsteking kan een operatie noodzakelijk zijn. Waneer de wond na de operatie voldoende genezen is, lijkt het beste advies om u om de haren in de omgeving van de bilspleet te ontharen met laser.

Prijzen
Bilnaad €80

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Hidradenitis suppurativa – zweetklierontsteking
Hidradenitis suppurative kent vele namen: acné inversa, acné ectopica, ziekte van Verneuil en zweetklierontsteking. Hidradenitis is een aandoending met ontstekingen van de haarzakjes, talgklieren en zweetklieren. De ontstekingen hebben een chronische verloop. Het komt meestal voor in de in de oksels, liezen en schaamstreek. Er ontstaan rode pijnlijke zwellingen met pus, holtes, gangetjes, knobbeltjes en littekens. Afhankelijk van de ernst kunnen operaties, medicatie en laserbehandelingen een oplossing bieden.

Oorzaak
Hidradenitis suppurativa ontstaat niet door slechte hygiëne. Er zijn wel een aantal factoren die van invloed kunnen zijn:
- De aandoening komt vaak in de familie voor.
- Hormonen: bij vrouwen zijn de ontstekingen tijdens of vlak voor de menstruatie vaak erger.
- Opvallend veel mensen met Hidradenitis hebben overgewicht.
- De aandoening wordt negatief beïnvloed door stress.
- Een groot aantal mensen met deze aandoening rookt of heeft gerookt.

Prijzen
Afhankelijk van de locatie.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Pseudofolliculitis barbae – scheerbulten
seudofolliculitis barbae zijn ingegroeide haren ontstaan als gevolg van scheren van de baardstreek en wordt veelal bij donkergekleurde mannen gezien. Pseudofolliculitis barbae kan als zeer cosmetisch storend worden ervaren. Mocht u toch last houden van de ingegroeide haartjes, dan kan een laserbehandeling een oplossing bieden. Tevens kan de huidconditie verbeterd worden met een chemische peeling.

Oorzaak
De belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van pseudofolliculitis barbae zijn haren die van nature krullend zijn. Als deze haren zeer kort worden geknipt of geschoren, kunnen ze door de krul makkelijk in de huid groeien.

Prijzen
Baardstreek: €175

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.