Hirsutisme

Hirsutisme is een aandoening waarbij vrouwen overmatig haargroei ervaren op delen van het lichaam waar doorgaans mannen meer haargroei hebben, zoals het gezicht, de borst en de rug. Deze haargroei volgt vaak het patroon van mannelijke beharing en kan worden veroorzaakt door een overmatige productie van mannelijke geslachtshormonen (androgenen).

Mogelijke oorzaken van hirsutisme zijn hormonale stoornissen, polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), bijnieraandoeningen of bepaalde medicijnen. De behandeling kan gericht zijn op het onderliggende gezondheidsprobleem en kan bestaan uit medicijnen om hormonale onevenwichtigheden te corrigeren en het toepassen van laserontharing.

Het is raadzaam om een arts te raadplegen als er zorgen zijn over hirsutisme, vooral als het plotseling optreedt of gepaard gaat met andere symptomen.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.