Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma verwijst naar een huidaandoening die wordt gekenmerkt door verkleuring, vaak roodheid, bruine pigmentatie en soms een witachtige kleur. Het komt vaak voor bij zonbeschadiging en kan gepaard gaan met andere huidproblemen zoals couperose. Hier zijn enkele mogelijke behandelingen voor poikiloderma:

Bescherming

Zonbescherming
Het dragen van breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is cruciaal om verdere schade te voorkomen. Bescherming tegen de zon kan helpen om de symptomen van poikiloderma te verminderen.

Lasertherapie/IPL
Verschillende lasers, zoals fractionele lasers of intense pulsed light (IPL), kunnen worden gebruikt om de pigmentatie en roodheid van poikiloderma te verminderen. Deze behandelingen moeten worden uitgevoerd door een ervaren professional.

Indicaties:

- Roodheid, hyperpigmentatie en atrofie in de hals en het decolleté

- Wordt vaak geassocieerd met zonneschade en blootstelling aan UV-straling

- Vaak voorkomend bij oudere personen

- Kan gepaard gaan met vasculaire componenten, zoals verwijde bloedvaten

 

Behandeling

Topische behandelingen
Crèmes met ingrediënten zoals retinoïden, vitamine C, en hydrochinon kunnen worden voorgeschreven om de pigmentatie te verminderen en de textuur van de huid te verbeteren.

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of trichloorazijnzuur kunnen worden toegepast om de bovenste huidlagen te exfoliëren en de huidtint te verbeteren.

Microneedling
Deze behandeling met kleine naaldjes kan de productie van collageen stimuleren en de textuur van de huid helpen verbeteren.

De keuze voor een behandeling hangt af van de specifieke kenmerken van de huidaandoening en de individuele reactie op behandelingen. Een dermatoloog kan een nauwkeurige diagnose stellen en een behandelplan op maat voorstellen op basis van de behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien sommige behandelingen tijd nodig hebben om resultaten te laten zien.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Over mij

Mijn naam is Margot van Rooij, ik ben 30 jaar oud en geboren in Boxmeer, Noord-Brabant. Vanaf kleins af aan ben ik zeer geinteresseerd in uiterlijke verzorging en heb ik een goed oog voor details gehad. Als huidtherapeut vind ik het belangrijk om cliënten een effectieve, veilige en correcte behandeling te geven. Kwaliteit, professionaliteit en resultaat staat voorop, niet om het uiterlijk te veranderen, maar om ervoor te zorgen dat iemand weer tevreden in de spiegel kan kijken.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom in onze praktijk! Kom je voor de eerste keer, dan verzoeken we je vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen we de telefoon niet aannemen. Spreek je naam en telefoonnummer in op onze voicemail en we bellen je zo snel mogelijk terug. Je mag ook een appje sturen naar 06-45713064.

 

ONZE MERKEN