Melasma

Melasma is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door donkere, verkleurde plekken op het gezicht, meestal op de wangen, voorhoofd, bovenlip en kin. Het wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, zoals zwangerschap of het gebruik van anticonceptiepillen, en blootstelling aan de zon. Hoewel melasma niet schadelijk is, kan het als cosmetisch storend worden ervaren.

Zonbescherming
Het gebruik van breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is essentieel om melasma te behandelen en verdere pigmentatie te voorkomen. Blootstelling aan de zon kan melasma verergeren.

Huidverlichtende crèmes
Crèmes met ingrediënten zoals hydrochinon, tretinoïne, azelaïnezuur, kojiczuur of vitamine C kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatie. Deze moeten echter onder toezicht van een dermatoloog worden gebruikt vanwege mogelijke bijwerkingen.

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of salicylzuur kunnen de bovenste huidlagen exfoliëren en de pigmentatie verminderen.

Lasertherapie
Verschillende soorten laserbehandelingen, zoals fractionele laser of intense pulsed light (IPL), kunnen worden overwogen om melasma te verminderen. Dit moet worden uitgevoerd door een ervaren professional.

Microneedling
Deze behandeling met kleine naaldjes kan de productie van collageen stimuleren en de pigmentatie helpen verminderen. Het is belangrijk op te merken dat melasma vaak moeilijk volledig te genezen is, en behandelingen kunnen variëren in effectiviteit afhankelijk van de individuele situatie. Een dermatoloog kan een behandelplan op maat opstellen op basis van de ernst van de aandoening en andere individuele factoren. Zelfzorg en bescherming tegen de zon zijn echter essentiële onderdelen van elke melasma-behandeling.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.