Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH)

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) ontstaat als gevolg van ontstekingen of beschadiging van de huid, zoals bij acne, eczeem of wondjes. Hier zijn enkele behandelingsbenaderingen voor post-inflammatoire hyperpigmentatie:

Zonbescherming
Gebruik breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF om verdere donkere verkleuring te voorkomen. Blootstelling aan de zon kan PIH verergeren.

Topische behandelingen
Crèmes of serums met ingrediënten zoals vitamine C, niacinamide, retinoïden (zoals tretinoïne) of alpha arbutine kunnen helpen bij het verminderen van pigmentatie en het bevorderen van een gelijkmatigere huidskleur.

Chemische peelings
Peelings met zuren zoals glycolzuur of salicylzuur kunnen de bovenste huidlagen exfoliëren en helpen bij het vervagen van donkere vlekken.

Lasertherapie
Laserbehandelingen, zoals fractionele lasers of intense pulsed light (IPL), kunnen specifieke pigmentatie doelgericht behandelen en verminderen.

Microdermabrasie
Deze procedure exfolieert de bovenste huidlagen, waardoor de huidtint kan verbeteren en donkere vlekken kunnen vervagen.

Geduldige aanpak
PIH kan vaak in de loop van de tijd vervagen, dus het is belangrijk geduld te hebben bij de behandeling. Consistent gebruik van producten en bescherming tegen de zon zijn sleutelfactoren. Het is belangrijk op te merken dat niet alle behandelingen geschikt zijn voor elke huidtype of elke vorm van hyperpigmentatie.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.