SkinPen

Skinpen is het nieuwste systeem op het gebied van medische microneedling. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acne-littekens. Voor het behalen van het FDA keurmerk heeft de SkinPen 90 validatietesten moeten doorstaan.

De Skinpen maakt miniscuul kleine microkanaaltjes tot in de dermis waarmee het eigen huidherstellendvermogen in gang gezet wordt waardoor collageen en elastine aan worden gemaakt. De SkinPen wordt ingezet om een huidprobleem (indicatie) te verbeteren. SkinPen microneedling is een effectieve manier om de huid in de diepte te verbeteren en de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren. Bovendien zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen ten behoeve van de huidverbetering- en huidverjonging. De huid wordt sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger.

(Acne)littekens en rimpels

Onderzoek toont aan dat SkinPen microneedling acnelittekens vermindert. Het litteken wordt door de behandeling sterk doorbloed en hierdoor soepeler, waardoor deze minder zichtbaar wordt. Tijdens de behandeling kunnen er puntbloedingen optreden.

Pigmentatie, doffe huid en (zelfs) melasma

Met SkinPen microneedling wordt de eerste huidlaag weer gerangschikt en worden de pigmentcellen gereguleerd. Door de celdeling te stimuleren, worden versneld nieuwe en gezonde cellen aangemaakt die in de plaats komen van de oude en beschadigde cellen. Dit resulteert in een egale en frisse huid.

Melamsa

Melasma is een vorm van hyperpigmentatie die met name voorkomt in het gezicht. Melasma komt vaak tot uiting tijdens de zwangerschap doordat endogene hormonen de productie van melanine (pigment) stimuleren. De laatste onderzoeken tonen aan dat melasma in alle gevallen zowel epidermaal (oppervlakkig) als dermaal (diep) in de huid ligt. Een combinatie van epidermaal en dermaal melasma ziet eruit als bruin-grijs pigment. Omdat de melaninepigmenten bij dermale en gemengde melasma dieper liggen, is dit moeilijk te behandelen. Omdat SkinPen microneedling zowel epidermaal (oppervlakkig) als dermaal (diep) werkt is het een ideale behandeling voor de indicatie melasma. Daarbij zijn de complicaties klein bij SkinPen microneedling, omdat het in vergelijking tot laser geen warmte afgeeft. Warmte zorgt voor inflammatie wat kan leiden tot verergering van het pigment.

De behandeling

Wij adviseren om zonder make-up naar de praktijk te komen. De behandeling wordt gestart met het maken van foto’s. Vervolgens wordt de huid goed schoongemaakt. SkinPen wordt gestructureerd uitgevoerd door te starten aan de linkerkant van het gelaat. Tijdens de behandeling wordt HG lift gebruikt. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen. Deze tussenstof bestaat enkel uit ingrediënten die veilig en zonder complicaties transdermaal ingebracht kunnen worden. De SkinPen maakt per seconde 1600 microkanaaltjes in de huid. Het natuurlijke helingsproces wordt op deze manier in gang gezet waardoor de huid collageen aan zal maken. Deze minuscuul kleine openingen in de huid moeten op de juiste wijze verzorgd worden om ontstekingen te voorkomen. Gebruik van elke andere tussenstof kan de aanmaak van collageen in de weg staan waardoor een SkinPen behandeling zijn effectiviteit verliest. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en gehydrateerd met HG lift. HG rescue zorgt na de behandeling voor sterke hydratatie, die door het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt. Zeker de eerste 24 uur is de nazorg erop gericht om de huid te beschermen met deze emulsie en zo het huidherstel zonder hinder te laten verlopen.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er egaal rood uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen en de roodheid kan (afhankelijk van de indicatie) tot 24 uur aanhouden. De behandeling heeft een korte herstelperiode, waarin afschilfering en droogte kunnen voorkomen. Na de behandeling is het belangrijk om 2 nazorgproducten (HG lift & HG rescue) goed te smeren. De producten zijn bij de prijs inbegrepen.

Collageen stimulatie is een langzaam proces. Voor een optimaal resultaat adviseren wij een kuur van 3 tot 6 behandelingen met een interval van 4 weken.

Indicaties
- Acnelittekens
- Chirurgische littekens
- Striae
- Doffe huid
- Grove huidstructuur (grove poriën)
- Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)
- Pigmentvlekken
- Melasma (zwangerschapsmasker)
- Verslapte huid

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, wij helpen u graag verder.

Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

BEKIJK DE AANDACHTSPUNTEN VOOR DE BEHANDELING

 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.