Laserontharen

Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes worden vernietigd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes, waarna het licht wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje zal verhitten en verdwijnen. Wat vaak wordt onderschat is dat een effectieve behandeling niet alleen valt of staat met een hoogwaardige laser, maar dat de juiste instelling essentieel zijn. Een goede behandeling is maatwerk, elke huid en haren zijn immers anders. In mijn praktijk zijn cliënten verzekerd van behandeling door een ervaren huidtherapeut.

De behandeling
Cliënten die in de behandelkamer zijn krijgen een speciale bril ter bescherming van het laserlicht. De kop wordt telkens een klein stukje verplaatst totdat het gehele gebied is behandeld. Wanneer het laserlicht de huid treft, voelt men een klein prikje alsof een elastiekje tegen de huid wordt aangeschoten. Dit gaat nauwkeurig doordat het licht wordt opgenomen in het pigment van de haarwortel of in de haarvaatjes die de haarwortel voeden zonder omliggend weefsel te beschadigen. Haargroei kent verschillende fasen: groeifase, overgangsfase en rustfase, elk met een eigen duur. Alle haren bevinden zich in één van die fasen, maar niet tegelijk. Alleen de haren in de groeifase reageren op een behandeling met laser. Daardoor is herhaling van de behandeling nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

Comfort
Geïntegreerde luchtkoeling met een luchtstroom van -25° C voorkomt tijdens de laserbehandeling dat de bovenste huidlaag te warm wordt en de behandeling comfortabel verloopt.

Herhaling
Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Vergoeding
Laserontharen wordt niet standaard vergoed, maar wel vanuit een aanvullend pakket. Vergoeding is enkel mogelijk bij overmatige haargroei in het gelaat bij vrouwen. Margot van Rooij Huid & Lasertherapie voldoet aan alle voorwaarden die nodig zijn voor declaratie. Wanneer u twijfelt over vergoeding kunt is het raadzaam om contact op te nemen met uw zorgverzekering.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

Lees meer over belangrijke zaken over laserontharen op de volgende pagina

* Tarieven van het lichaam zijn altijd in overleg met de huidtherapeut, gezien de grootte van het gebied sterk kan variëren.
*Vergoeding mogelijk
 
 

ONZE MERKEN

 
 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-49087844 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06-49087844.