Laserontharen


Met behulp van laserlicht kunnen haarzakjes worden vernietigd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes, waarna het licht wordt omgezet in warmte, waardoor het haarzakje zal verhitten en verdwijnen. Wat vaak wordt onderschat is dat een effectieve behandeling niet alleen valt of staat met een hoogwaardige laser, maar dat de juiste instelling essentieel zijn. Een goede behandeling is maatwerk, elke huid en haren zijn immers anders. In mijn praktijk zijn cliënten verzekerd van behandeling door een ervaren huidtherapeut.

De behandeling

Cliënten die in de behandelkamer zijn krijgen een speciale bril ter bescherming van het laserlicht. De kop wordt telkens een klein stukje verplaatst totdat het gehele gebied is behandeld. Wanneer het laserlicht de huid treft, voelt men een klein prikje alsof een elastiekje tegen de huid wordt aangeschoten. Dit gaat nauwkeurig doordat het licht wordt opgenomen in het pigment van de haarwortel of in de haarvaatjes die de haarwortel voeden zonder omliggend weefsel te beschadigen. Haargroei kent verschillende fasen: groeifase, overgangsfase en rustfase, elk met een eigen duur. Alle haren bevinden zich in één van die fasen, maar niet tegelijk. Alleen de haren in de groeifase reageren op een behandeling met laser. Daardoor is herhaling van de behandeling nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

Comfort

Geïntegreerde luchtkoeling met een luchtstroom van -25° C voorkomt tijdens de laserbehandeling dat de bovenste huidlaag te warm wordt en de behandeling comfortabel verloopt.

Herhaling

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Bij directe afname van 6 behandeling geldt er een korting van 15% op het totaal bedrag

Vanaf de 7e behandeling geldt er een korting van 20% op de normale prijs.

Vergoeding

Laserontharen wordt niet standaard vergoed, maar wel vanuit een aanvullend pakket. Vergoeding is enkel mogelijk bij overmatige haargroei in het gelaat bij vrouwen. Margot van Rooij Huid & Lasertherapie voldoet aan alle voorwaarden die nodig zijn om de zorgverzekeraar de behandeling te laten vergoeden. Wanneer u twijfelt of de behandeling vergoed wordt, kun je het beste even uw polis checken of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Belangrijke informatie laserontharen

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn informeren wij u graag over een aantal belangrijke zaken over laserontharen.

Vrijblijvend intakegesprek

Vooraf aan de behandeling voeren wij een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw wensen, geven wij uitleg over de werking over de laser en vertellen wij wat u kunt verwachten.

U dient ongeschoren naar het intakegesprek te komen, alleen dan kunnen wij een optimaal behandelplan opstellen. Het is namelijk zeer belangrijk dat wij de kleur en dikte van uw haren goed kunnen beoordelen. Op de dag van de behandeling dient het te behandelen gebied geschoren en schoon te zijn. Let op! Waxen of epileren voor en tijdens het behandeltraject is niet toegestaan. Met waxen en epileren verwijderd u de gehele haar inclusief haarzakje, waardoor de behandeling niet effectief uitgevoerd kan worden. Ook dient op de dag van behandeling het te behandelen gebied minimaal 4 weken niet blootgesteld te zijn aan de zon om de complicatie op pigmentvlekken te voorkomen.

De behandeling

Op de dag van behandeling dient het te behandelen gebied geschoren, schoon en vrij van deodorant en/of bodylotion te zijn. Voordat we starten beginnen met de behandeling tekenen gebied af met wit potlood. Bij een behandeling met de Thunder MT is het gebruik maken van een koude gel niet nodig. Dit maakt de behandeling een stuk hygiënischer en sneller! Om ervoor te zorgen dat de behandeling comfortabel verloopt maken we gebruik van een zeer effectief koelingssysteem. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig, echter varieert dit per persoon.

Na de behandeling

Kan de huid rood zijn en warm aanvoelen met vertoning van lichte zwelling, dit heet perifolliculair oedeem. Dit zijn normale en gewenste huidreacties, die gemiddeld 1 tot 2 dagen aanhouden. We zullen direct na de behandeling het gebied schoonmaken en verzachten met Post Laser Gel van Synergie Skin. Dit is een verzachtende en kalmerende aftercare met aloë vera. Na de behandeling kun u direct aan het werk of dagelijkse bezigheden oppakken. U dient tijdens het behandeltraject rekening te houden met blootstelling aan zonlicht of zonnebank en minimaal 4 dagen geen saunabezoek. Gebruik altijd een goede zonnefactor (bij voorkeur Überzinc van Synergie Skin).  Het effect van de laserbehandeling is na ongeveer twee weken waarneembaar.

Advies samengevat:

  • Stel de huid ten minste 4 weken voor en na de behandelingen niet bloot aan zonlicht om pigmentvlekken in de huid te voorkomen. Mocht je wel met zonlicht in contact komen smeer de huid om de twee uur in met zonnebrand.
  • De haren tussen de behandelingen door niet epileren of waxen. Scheren en knippen mag wel.
  • Vermijd de sauna en hete douches 24 uur na de behandeling.
  • Het effect is ongeveer twee weken na de behandeling waarneembaar
 

LASERBEHANDELINGEN

Bekijk de mogelijkheden en tarieven

 
Prijzen vrouwen
Bovenlip

€70,-

Bakkenbaarden

€75,-

Bovenlip + kin

€125,-

Gelaat groot
(kin, bovenlip, wangen, tussen wenkbrauw, hals)

€275,-

Gelaat middel
(kin, bovenlip, wangen, tussen wenkbrauw)

€200,-

Gelaat klein
(kin, bovenlip, wangen)

€185,-

Bikini geheel

€145,-

Bikinilijn

€100,-

Billen

€165,-

Bilnaad

€80,-

Bovenarmen

€150,-

Bovenbenen

€220,-

Buik

€165,-

Hals

€115,-

Kin

€80,-

Nek groot

€115,-

Nek klein

€80,-

Tussen de wenkbrauw

€50,-

Wangen

€100,-

Gehele armen

€250,-

Gehele benen

€395,-

Handen

€75,-

Oksels

€85,-

Onderarmen

€145,-

Onderbenen

€0,-

Tepelhof

€70,-

Prijzen mannen
Baardstreek

€175,-

Bakkenbaarden

€75,-

Jukbeenderen

€70,-

Nek groot

€115,-

Gehele benen

€400,-

Gehele rug

€265,-

Gehele rug + schouders

€325,-

Liezen

€85,-

Oksels

€85,-

Onderarmen

€150,-

Onderbenen

€210,-

Onderrug

€150,-

Nek klein

€80,-

Oren

€65,-

Tussen de wenkbrauwen

€50,-

Billen

€165,-

Bilnaad

€80,-

Borst

€165,-

Borst + buik

€300,-

Bovenarmen

€165,-

Bovenbenen

€230,-

Bovenrug

€150,-

Buik

€175,-

Gehele armen

€275,-

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Bij directe afname van 6 behandelingen geldt er een korting van 15% op het totaal bedrag.

Vanaf de 7e behandeling geldt er een korting van 20% op het normale tarief.

 
 

ONZE MERKEN

 

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06 - 45713064 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06 - 45713064.