Peelings

Met een peeling wordt een sterk geconcentreerde vloeistof (zuur) welke een of meerdere werkstoffen bevat (bijv. salicylzuur, glycolzuur, TCA) het bovenste laagje van de huid verwijderd, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, acné of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt. Er zijn verschillende soorten peelings. Afhankelijk van de indicatie of de wensen wordt er tijdens een vrijblijvend consult een passend behandelplan opgesteld. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van 4 tot 5 behandelingen aanbevolen.

Er zijn veel verschillende soorten peelings, graag leggen wij de belangrijkste verschillen in het kort uit:

AHA

Een AHA of alphahydroxyzuur is een exfoliant die een zuur zoals glycolzuur bevat. AHA’s zijn ideaal voor mensen met een droge huid, of een huid met zonneschade. Het hydrateert je huid en maakt haar minder dof, en vermindert tekenen van veroudering. Een AHA werkt ook tegen puistjes en mee-eters, maar als je daar veel last van hebt kies je beter voor een BHA.

BHA

Exfolianten met BHA (betahydroxyzuur) zijn geschikt voor vette huidjes, een gevoelige huid, puistjes en mee-eters en voor een rosacea-gevoelige huid. Ze bevatten salicylzuur, dat een sterk ontstekingsremmende werking heeft. Zo bestrijden ze mee-eters, puistjes en grove poriën. Ze verwijderen dode huidcellen van het huidoppervlak en in de poriën.

Het effect van een peeling is niet alleen afhankelijk van het gebruikte zuur, maar ook van de conditie van de huid en de voorbereiding. Een goede voorbereiding kan thuis opgestart worden met lichte zuren, minimaal twee weken voor de behandeling in de praktijk. Deze stap is essentieel om een optimaal resultaat te behalen. Een peeling kan het gehele jaar worden uitgevoerd worden, ook in de zomer. Een peeling maakt de huid niet overgevoelig, maar na de peeling is de huid dunner en erg kwetsbaar voor UV-straling. Het is daarom extra belangrijk om een goede zonbeschermings crème gebruikt. Kies bij voorkeur voor ÜberZinc van Synergie Skin met 21% zinkoxide. ÜberZinc is vrij van chemische zonnefilters en biedt een breedspectrum UVA en UVB bescherming.

Geregelde peelings, verschillende malen per jaar, onderhouden de gezonde uitstraling van uw huid en bieden een preventief anti-aging effect.

Contra indicaties peeling:

- Herpes
- Open en halfopen wonden
- Overgevoeligheid, allergie voor de ingrediënten
- Radiotherapie
- Recentelijke dermatologische ingrepen
- Tijdens behandeling met isotretinoïne en retinoïden
- Zwangerschap of borstvoeding

Is een of meer van de volgende indicaties op u van toepassing, vermeld dit bij het consult gesprek. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.Let op: een vrijblijvend consult is altijd noodzakelijk.

Peeling behandelingen

Voor elke huidprobleem bestaan er geschikte peelings. Klik op onderstaand huidprobleem om meer informatie te lezen over de behandeling.

Acné
Anti-aging
Glow
Pigment
Rosacea

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.

Tarieven
Meer informatie over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina

 

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U bent van harte welkom in onze praktijk! Komt u voor de eerste keer, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact op te nemen met 06-49087844 of om onderstaand formulier in te vullen. Tijdens de behandelingen kunnen wij de telefoon niet aannemen. Spreek uw naam en telefoonnummer in op onze voicemail en wij bellen u zo snel mogelijk terug. U mag ook een appje sturen naar 06-49087844.

 
 

ONZE MERKEN